Zoekt u contact met ons? Kijk op onze contactpagina voor meer informatie!
Bitumen overlagen

Onze dakdekkers geven

Bitumen dakbedekking

Veel platte daken zijn voorzien van bitumen dakbedekking. Logische keuze vanwege de eigenschappen van het product.

Bitumen laat zich makkelijk bewerken, is waterdicht en heeft een hoge elasticiteit. Bij lekkages laat het zich makkelijk repareren.

Wetgeving zorgt dat het ouderwetse branden van bitumen niet overal meer is toegestaan. Maar met hete lucht lassen is ook bitumen dakbedekking klaar voor de toekomst.

 Offerte?

Dakrenovatie met witte leislag en zinken deklijst.

Verwerking van dakbedekking


Bitumen dakmaterialen worden doorgaans aangebracht met behulp van de brandmethode, een effectieve techniek die zorgt voor een waterdichte en duurzame afdichting op platte daken.

Het proces begint met de voorbereiding van het dakoppervlak, dat grondig wordt schoongemaakt en geïnspecteerd. Vervolgens worden de bitumen rollen of banen uitgerold over het dak.

De volgende stap is het bevestigen van deze rollen aan de onderlaag. Dit gebeurt door middel van een speciale brander die de bitumen verhit. Hierdoor smelt het bitumen en hecht het stevig aan de onderlaag.

Tijdens het aanbrengen is het essentieel om de banen zorgvuldig te overlappen om naadloze waterdichtheid te garanderen. Dit zorgt ervoor dat er geen water door de naden kan dringen.

Als de volledige dakoppervlakte bedekt is en de bitumen goed is bevestigd, worden afwerkstroken aangebracht met dezelfde brandmethode. Deze randstroken overlappen de bitumen banen en zorgen voor een extra beschermingslaag.

De brandmethode is veelgebruikt vanwege de snelheid en effectiviteit, en het resulteert in een waterdichte, naadloze afdichting die bestand is tegen de elementen. 

Fohnen

Tegenwoordig is op dakkapellen of andere daken waar het dakvlak in aanraking komt met veel houtwerk of ander brandbaar materiaal verboden. Dit doen wij dan ook niet meer. De overlappen worden dichtgelast door middel van een hete lucht fohn.

Dakrand renoveren
Zida Dakonderhoud
4.9
Gebaseerd op 31 beoordelingen
powered by Google
jm wolfardjm wolfard
13:47 23 Oct 23
Zida dakonderhoud heb ik opgezadeld met een lastige klus. Lekkage,s verhelpen bij een bestaand dak van een bedrijfshal van 950 m2 het bestaande dak was al 33 jaar oud. Zij hebben het voortvarend en volgens afspraak aangepakt. Toen er toch nog een lekkage bleek werd dat ook snel aangepakt. Ik weet nog niet hoe het zich op de lange termijn zich gaat houden maar ben tevreden over de snelheid van handelen en de communicatie.
Erg tevreden met het dak onderhoud! Proffesionele mannen die staan voor hun vak. Alles keurig in overleg. Van begin tot eind prima! Ze ruimen ook alles weer op aan het eind van de klus. Ik kan ZIDA bij iedereen aanbevelen!!!!!!
Anneloes SchaapAnneloes Schaap
16:45 05 Oct 23
Heldere communicatie, komen afspraken na, kwalitatief goed materiaal en het dak ziet er weer prima uit!In het traject ging wat mis, dit is zonder gedoe netjes opgelost.Dank Jasper en collega’s!
Yvonne RitsemaYvonne Ritsema
06:38 04 Sep 23
Nette en eerlijke mensen, met een goede duidelijke offerte. Er is een een product niet gebruikt en dat is van de rekening af gehaald.Kortom, zeer tevreden ook over het resultaat!
BJ ArendsBJ Arends
13:47 06 Jun 23
Verstand van zaken en wil goed werk afleveren.
Peter BoermansPeter Boermans
14:47 23 May 23
Na eerdere inspectie door Jasper – dan ook de reparatie aan het dak (verwijderen zonnecollectoren en pannen terug plaatsen) en beschadigde boei delen laten vervangen. Keurig volgens afspraak en alles weer netjes en schoon opgeleverd.Jasper en je team – bedankt voor het super uitvoeren van de werkzaamheden.
M. B.M. B.
15:47 21 May 23
Een top team, we zijn super tevreden met ze. We hadden onvoorziene lekkage, Jasper en zijn team hebben alles keurig bekeken en ons goed geholpen. Ze zijn eerlijk en denken mee. Naast dat ze goed en zorgvuldig werken, was het altijd een gezellige boel! Binnenkort de laatste werkzaamheden en dan hoop ik ze voorlopig niet meer op mijn dak te zien.. 🙂
Corine de LangeCorine de Lange
11:33 27 Jan 23
Wat een vakmanschap heeft ZiDA laten zien bij de reparatie van ons balkon. Ons zinken dak wat lek was is gerepareerd. Een extra afvoer aangebracht.Met nauwkeurigheid gekeken war er aan de hand was, toen bepaald wat er nodig was om te repareren en….. alles is gerepareerd zoals we besproken hebben en stond in de offerte.Dus, deskundigheid en vakmanschap staan hier voorop, daarnaast is ZIDA vriendelijk en behulpzaam .We zijn zeer tevreden en ze krijgen van ons een 10 🎉🎉
js_loader