Zoekt u contact met ons? Kijk op onze contactpagina voor meer informatie!
Dakgoot vervangen

Onze dakdekkers geven

Dakgoten en zink

Zink in de vorm van dakgoten of regenpijpen is bij de meeste mensen wel bekend. Het vangt het water op van de dakpannen en stuurt het gecontroleerd naar de hemelwaterafvoer, ofwel de regenpijp. 

Onze dakdekkers plaatsen dan ook veel zinken goten en regenpijpen. Op de platte daken is vaak de afwerking een zinken deklijsten. 

En eigenaren van monumenten helpen wij om de zinken daken van dakkapellen en uitbouwen te vervangen. 

Gratis advies of offerte?

Dakgoot

Geschiedenis van zink

Zink heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren voor onze jaartelling. 

Het gebruik van zink gaat terug tot de oude beschavingen in India en het Midden-Oosten. In India werden zinkertsen al in de 6e eeuw voor Christus verwerkt tot messen en ornamenten. In het Midden-Oosten werden zinklegeringen aangetroffen die dateren uit ongeveer 1000 voor Christus.

De productie van zinkmetaal begon in India en Perzië (het huidige Iran) in de 12e en 13e eeuw. Deze technologie verspreidde zich later naar Europa.

Tijdens de industriële revolutie in de 19e eeuw groeide de vraag naar zink aanzienlijk. Zink werd veel gebruikt voor het galvaniseren van staal om roestvorming tegen te gaan en voor het produceren van dakbedekking, goten en regenpijpen.

In de 20e en 21e eeuw heeft zink zijn positie als een veelzijdig en waardevol metaal behouden. Het wordt tegenwoordig gebruikt in tal van toepassingen, waaronder de productie van batterijen, gegalvaniseerd staal, munten, bouwmaterialen en nog veel meer.

 

 

Zinken dakgoot
Zida Dakonderhoud
4.9
Gebaseerd op 31 beoordelingen
powered by Google
jm wolfardjm wolfard
13:47 23 Oct 23
Zida dakonderhoud heb ik opgezadeld met een lastige klus. Lekkage,s verhelpen bij een bestaand dak van een bedrijfshal van 950 m2 het bestaande dak was al 33 jaar oud. Zij hebben het voortvarend en volgens afspraak aangepakt. Toen er toch nog een lekkage bleek werd dat ook snel aangepakt. Ik weet nog niet hoe het zich op de lange termijn zich gaat houden maar ben tevreden over de snelheid van handelen en de communicatie.
Erg tevreden met het dak onderhoud! Proffesionele mannen die staan voor hun vak. Alles keurig in overleg. Van begin tot eind prima! Ze ruimen ook alles weer op aan het eind van de klus. Ik kan ZIDA bij iedereen aanbevelen!!!!!!
Anneloes SchaapAnneloes Schaap
16:45 05 Oct 23
Heldere communicatie, komen afspraken na, kwalitatief goed materiaal en het dak ziet er weer prima uit!In het traject ging wat mis, dit is zonder gedoe netjes opgelost.Dank Jasper en collega’s!
Yvonne RitsemaYvonne Ritsema
06:38 04 Sep 23
Nette en eerlijke mensen, met een goede duidelijke offerte. Er is een een product niet gebruikt en dat is van de rekening af gehaald.Kortom, zeer tevreden ook over het resultaat!
BJ ArendsBJ Arends
13:47 06 Jun 23
Verstand van zaken en wil goed werk afleveren.
Peter BoermansPeter Boermans
14:47 23 May 23
Na eerdere inspectie door Jasper – dan ook de reparatie aan het dak (verwijderen zonnecollectoren en pannen terug plaatsen) en beschadigde boei delen laten vervangen. Keurig volgens afspraak en alles weer netjes en schoon opgeleverd.Jasper en je team – bedankt voor het super uitvoeren van de werkzaamheden.
M. B.M. B.
15:47 21 May 23
Een top team, we zijn super tevreden met ze. We hadden onvoorziene lekkage, Jasper en zijn team hebben alles keurig bekeken en ons goed geholpen. Ze zijn eerlijk en denken mee. Naast dat ze goed en zorgvuldig werken, was het altijd een gezellige boel! Binnenkort de laatste werkzaamheden en dan hoop ik ze voorlopig niet meer op mijn dak te zien.. 🙂
Corine de LangeCorine de Lange
11:33 27 Jan 23
Wat een vakmanschap heeft ZiDA laten zien bij de reparatie van ons balkon. Ons zinken dak wat lek was is gerepareerd. Een extra afvoer aangebracht.Met nauwkeurigheid gekeken war er aan de hand was, toen bepaald wat er nodig was om te repareren en….. alles is gerepareerd zoals we besproken hebben en stond in de offerte.Dus, deskundigheid en vakmanschap staan hier voorop, daarnaast is ZIDA vriendelijk en behulpzaam .We zijn zeer tevreden en ze krijgen van ons een 10 🎉🎉
js_loader