Zoekt u contact met ons? Kijk op onze contactpagina voor meer informatie!

Groendak

Groendak

Groendak is op meerdere type daken toepasbaarEen groendak ofwel sedumdak en de mogelijkheden
Een groen dak bestaat voornamelijk uit Sedem. Sedum is een vetplant die vocht opneemt in zijn bladeren. Droogte & warmte zijn voor deze plantjes geen probleem. Ook in het Hollandse weer (regen) kunnen ze met behulp van een goede afvoer prima gedijen. Er bestaan meer dan 200 sedumplanten. De sterkste 7 á 8 soorten worden door ons gebruikt op uw dak. Een sedumdak is het hele jaar door groen en bloeit met telkens weer een andere kleur.

Sedum groeit vrijwel overal: het dak van uw huis, fietsenstalling, schuur of garage.
Het is belangrijk om vooraf te inventariseren in hoeverre het mogelijk is om sedum op uw dak te plaatsen, dit vanwege de constructie en de zwaarte. Wij treden graag met u in gesprek.

De voordelen
Een sedumdak of groen dak verhoogt de levensduur van de dakbedekking, het gaat twee tot drie keer langer mee dan een dak zonder sedum. Het effect van regen en zonlicht wordt weggenomen – en daarbij verkleint de temperatuurschommeling van het dak. Het kwik kan op daken zonder sedum zeer hoog oplopen: tot wel 70 graden. Dit in tegenstelling tot een sedumdak, dat niet warmer wordt dan 38 graden. Vooral in de zomer is dit erg merkbaar in huis. Niet alleen de temperatuur is merkbaar, ook heeft het sedumdak een geluiddempende werking. Daarnaast neemt een sedumdak fijnstof op, is het dak onderhoudsarm en kan het zelf gecombineerd worden met zonnepanelen. En, niet geheel onbelangrijk: sedumdaken zijn het hele jaar door groen en bloeien met telkens weer een andere kleur – het ziet er dus ook heel mooi uit.

Ook een eerlijk advies?

Vraag nu een offerte aan of bel voor een afspraak met de zink en dak specialisten van Zida!