Zoekt u contact met ons? Kijk op onze contactpagina voor meer informatie!

Dakisolatie

Dakisolatie

Isolatie is steeds belangrijker, zo ook dakisolatie. Denk maar aan het energielabel waar je tegenwoordig niet meer omheen kan. Juist omdat een dak maar 1 keer in de 20-30 jaar wordt gerenoveerd is het wel belangrijk om ook dakisolatie te laten plaatsen. Vaak is er ook subsidie mogelijk, informeer hierover bij uw gemeente.

Wanneer een dak wordt gerenoveerd wordt er steeds vaker ook dakisolatie toegepast. Dakisolatie is kostbaar, daartegenover staat wel dat het het leefcomfort verhoogt en dat de kosten voor het warm stoken van je huis dalen. Daarnaast helpt het ook met het koel houden van je huis omdat warmte minder goed binnendringt. Hiervoor is wel belangrijk dat er gekozen wordt voor een isolatiemateriaal of dikte met een hoge RC en RD waarde.

Afhankelijk van de dikte en type isolatie is van alles mogelijk. Momenteel wordt voor dakrenovatie volgens het bouwbesluit Rc 2,0 m2K/W voorgeschreven, bij nieuwbouw is dit 3 keer hoger. Bij renovatie mag het dus best een onsje meer wezen.

Natuurlijk zijn er meerdere zaken afhankelijk van de dikte die toegepast kan worden. Is uw dakrand bijvoorbeeld wel hoog genoeg of moet deze dan ook verhoogd worden? Wij kunnen u hierover goed adviseren en ook meedenken in de kosten.

 

Dak isoleren